Vodafone Türkiye Vakfı ve AÇEV depremden etkilenen 4 bin 500 çocuğa ulaşacak
Nilgün ÖZDEMİR
Türkiye Vodafone Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında Adıyaman’ın ardından Gaziantep ve Hatay’da da Çocuk ve Aile Merkezleri kuruldu.
Merkezlerde depremden etkilenenlerin psikososyal açıdan desteklenmesi, çocukların öğrenme kayıplarının telafi edilmesi, ebeveynlerin ebeveynlik rollerinde güçlendirilmesi ve bu süreçte çocuklarının gelişimine destek olma becerilerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. aynı zamanda genç kadınları güçlendirmek için.
Adıyaman ve Gaziantep’te 160, Hatay’da ise 120 çocuk kapasiteli merkezler, ilk yılda 4 bin 500 çocuk ve ebeveynin yanı sıra 2 bin 500 genç kadına ulaşmayı hedefliyor. Merkezin Gaziantep’teki açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, afet sonrasında AÇEV ve Vodafone Vakfı gibi STK’ların desteğinin önemine değindi.
“Afet bölgesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.”
Türkiye Vodafone Vakfı Lideri Hasan Süel, Türkiye Vodafone Vakfı olarak afet bölgesinde çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.
AÇEV iş birliğiyle başlattıkları projeyle hem çocuklara, hem ebeveynlerine hem de bölgedeki kadınlara destek verdiklerini belirten Süel, “Proje kapsamında bölgede açtığımız Çocuk ve Aile Merkezi sayısı 3’e ulaştı. Afetlerden etkilenen çocuk ve kadınların desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla bu merkezlerde birçok çalışma yürütülüyor” dedi. Süel, projenin ilk yılında hedeflerinin 4.500 çocuk ve ebeveyn ile 2.500 genç kadına ulaşmak olduğunu belirtti.
AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt şunları söyledi: “Vodafone desteğiyle deprem bölgesinde açtığımız Çocuk ve Aile Merkezlerimizde yaz boyunca bu ihtiyaçlara odaklanıp bilimsel temelli eğitim programları uygulayarak yüzlerce kişiye ulaşma fırsatı bulduk. Türkiye Vakfı. “Şimdi yeni başlattığımız kış dönemi programı uygulamalarımızı depremden etkilenenlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz.”
Destek programları uygulanıyor
Çocuk ve Aile Merkezi’nde, erken yaş grubundaki çocuklara yönelik pekiştirme programları, uzman öğretmenler eşliğinde güvenli bir ortamda uygulanıyor. Ayrıca konteyner kentlerde yaşayan genç kadınların güçlendirilmesi ve yaşamda daha aktif rol alabilmeleri için yaşam becerilerinin arttırılması amacıyla yapılandırılmış Hayat Dolu Buluşmalar eğitim programı sunulmaktadır. Kadın katılımcıların sürekli eğitim, kadın sağlığı ve eleştirel düşünme gibi konularda bilgi sahibi olması amaçlanıyor.